Kluisjes

Geld, sieraden, horloges en andere waardevolle spullen zijn diefstalgevoelig. Om te voorkomen dat mensen het in een handomdraai weggrissen, is er een eenvoudige oplossing. Dat is het kopen van een kluisje. Hierin kun je onder meer je geld in opbergen, maar ook tal andere spullen beschermen tegen diefstal of beschadiging. Bij de aanschaf van een kluisje is het gebruiksdoel belangrijk en zijn er een aantal aandachtspunten van toepassing. Je hebt er weinig aan als het kluisje door gebrekkig materiaal toch nog simpel is open te breken. Zo zijn er nog enkele punten waar je op moet letten bij het kopen van een kluisje.

Kluisje kopen voor specifiek doel

Bij het kopen van een kluisje is het belangrijk om het gebruiksdoel vast te stellen. Is het kluisje vooral bedoeld om te voorkomen dat er tijdens een inbraak geld of sieraden kwijtraken? Of gaat de voorkeur uit naar een kluis om daar waardevolle spullen in op te bergen die bij een eventuele brand een eerste bescherming genieten? Een kluis in huis geeft je in elk geval een veilig gevoel. Je hebt de wetenschap dat sieraden, geld, dure horloges en andere waardevolle spullen op een degelijke manier beschermd zijn. Een kluisje is verder ook ideaal om belangrijke documenten in op te bergen. Bijvoorbeeld paspoorten en diploma´s. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat een kluisje vooral bedoeld is om een primaire bescherming te bieden. Voor exclusieve goederen met een enorme waarde is een thuiskluisje wellicht niet de beste optie. In dat geval is het aan te raden om een gecertificeerde kluis te kopen die tot acceptatie leidt bij de verzekeraar om een inboedelverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als de standaarddekking niet in verhouding staat tot de waarde van kostbare juwelen. Voor eenvoudig thuisgebruik ben je bij Geldkistje.nl uiteraard wel aan het juiste adres.

Verschil in type slot

Een kluisje beschikt over een slot, maar er is sprake van variatie in type slot. Zo kun je een kluisje met slot kopen dat je met een sleutel opent. Als je voorkeur hier naar uitgaat, is het wel van belang om de sleutel niet op een zichtbare of gemakkelijke toegankelijke plek in huis te bewaren. Dan gaat het effect van het bewaren van geld, documenten of waardevolle spullen namelijk verloren. Iemand die de sleutel namelijk vindt, heeft ook de mogelijkheid om de bewaarplek te openen. Het beste is de sleutel bij je te dragen, zodat jij de enige bent die toegang heeft tot het kluisje. Als je dat te veel gedoe vindt en liever voor een ander type slot kiest, is een kluisje met cijferslot ideaal. Je hebt zelf de mogelijkheid om een cijfercombinatie in te stellen. Maak het dan niet te gemakkelijk door de code af te leiden van je geboortedatum. Het is beter een unieke code te verzinnen die niet eenvoudig te raden is. Een cijferslot heeft het voordeel dat er geen sleutel aan te pas komt. Die hoef je dus niet steeds bij je te dragen of te verstoppen.

Keuze voor een elektronisch kluisje

Een elektronisch kluisje heeft voordelen en nadelen. Er is bijvoorbeeld geen sleutel nodig en het is mogelijk om meerdere mensen de cijfercode te geven. Het is in dat opzicht bovendien een veilige voorziening. Als het slot namelijk te openen is met een sleutel en iemand heeft toegang tot de sleutel, dan is er ook toegang tot je waardevolle spullen. Bij een kluisje dat elektronisch werkt met een pincode in de vorm van een cijfercombinatie is er echter ook een nadeel. Het is namelijk belangrijk om de code te onthouden. Als je een te ingewikkelde code kiest, is de kans aanwezig dat je deze vergeet. De code ergens opschrijven is een optie, maar dan moet je deze pincode wel zo verbergen dat niemand erachter komt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de code in je mobiel op te slaan in de vorm van een telefoonnummer. Het is niet slim om de cijfercombinatie op te schrijven en in het huis te bewaren waar zich ook het kluisje bevindt. Dan is er weer gemakkelijk toegang te krijgen tot de inhoud als de code eenvoudig te vinden is.

Brandwerend materiaal

Niet alle kluisjes zijn uitgevoerd met brandwerend materiaal. Als jij naar een type op zoek bent met een brandwerend karakter is dat dus een belangrijk punt om rekening mee te houden. Een brandwerend kluisje is uitgevoerd met speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat de inhoud gedurende een bepaalde tijd bescherming geniet als er brand uitbreekt. Het kluisje is dan namelijk beschermd tegen hoge temperaturen. De mate van brandwerendheid is afhankelijk van het specifieke materiaal waarmee het kluisje is uitgevoerd. De brandwerendheid bedraagt bijvoorbeeld tien minuten of een half uur. De tijdsperiode geeft aan tot welk moment er bescherming is tegen hoge temperaturen. Indien de thuiskluis langere tijd blootstaat aan extreem hoge temperaturen is de inhoud na het verstrijken van de brandwerende tijd niet meer optimaal beschermd. Bij een standaard kluisje voor thuisgebruik kun je uitgaan van brandwerendheid tot een half uur. Documenten en andere belangrijke papieren worden op deze manier een tijdje tegen brand beschermd. Het brandwerende materiaal zorgt ervoor dat de temperatuur aan de binnenzijde langere tijd lager blijft dan de temperatuur in de ruimte. Belangrijk om te weten is dat elektronische onderdelen zoals een USB-stick mogelijk sneller beschadigen. Een USB-stick loopt al beschadiging op bij 60 graden Celsius.

Kluisje om mee te nemen

Er is tot nu toe vooral gesproken over het kopen van een exemplaar voor thuisgebruik. Een kluisje biedt echter ook in andere situaties uitkomst. Bijvoorbeeld als je ergens spullen verkoopt en het geld niet in een open kassalade of buidelzak wilt bewaren, maar veilig wilt opbergen in een geldkluisje. Of om mee te nemen op vakantie. Bijvoorbeeld als je met een caravan of camper op vakantie gaat en het geld niet los wilt verstoppen, maar toch op een enigszins beveiligde manier wenst op te bergen. Een kluisje dat beperkt is in omvang en dus compact is uitgevoerd, is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Als het kluisje in gebruik is voor commerciële activiteiten, zoals op de markt of rommelmarkt is het uiteraard wel aan te raden om er zicht op te houden. De kluis is, als je deze meeneemt, namelijk niet vastgemaakt. Door het zicht erop te houden, is de kans aanzienlijk kleiner dat het wordt meegenomen. De meeste kluizen zijn immers niet groot en meestal ook niet zwaar, meenemen is dan ook eenvoudig.

Bevestiging aan wand

Bij het thuisgebruik van een kluisje is het mogelijk om deze ergens op een onopvallende plek neer te zetten. Bijvoorbeeld achterin in een kledingkast of in een diepe lade. Indien een inbreker het kluisje ziet, is deze simpel mee te nemen. Inbrekers weten heel goed waar te moeten zoeken, zodat de kans om het te ontdekken groot is. Om het nog wat moeilijker te maken voor de dieven is er een oplossing voorhanden. Het is namelijk mogelijk om een kluisje te kopen dat geschikt is om aan de wand te bevestigen. Als er sprake is van een dergelijk systeem is het zeker aan te raden daar gebruik van te maken. Het kost namelijk veel meer moeite om de thuiskluis mee te nemen. Inbrekers houden niet van te veel moeite doen en kiezen dan eerder eieren voor hun geld en nemen de benen. Het is een extra middel om geld, sieraden, documenten tegen inbraak te beveiligen door het kluissysteem aan de wand te bevestigen. Er zijn dus veel aandachtspunten om rekening mee te houden. Met deze informatie is het gemakkelijk een keuze te maken. Zo kun je het kluisje aanschaffen dat het beste bij jouw situatie en eisen past.

Vragen en advies

Een kluisje bestellen via geldkistje.nl is makkelijk en eenvoudig. Je kunt online bestellen en direct afrekenen. Bestel je de kluis voor tien uur `s avonds, dan krijg je hem bovendien de volgende dag al thuis bezorgd. Het is ook handig om te weten dat als je bestelling vijftig euro of meer kost, je geen verzendkosten hoeft te betalen. Heb je vragen over een kluisje, heb je vragen over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over beveiliging te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Snel en correct geleverd. Scherp geprijsd " 10
Zeer goed "Op donderdag een vals geld scanner om 20:00 besteld en de volgende dag al geleverd, nog net op tijd voor het drukke weekend. " 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links