Autokluizen

Een autokluis kopen om criminelen te ontmoedigen, helpt dat? Dit vraag wordt vaak gesteld door mensen die vaak met de auto op pad zijn en daarbij de auto regelmatig op parkeerplaatsen achterlaten. Dit is ook goed te begrijpen, want auto-inbraken zijn al tientallen jaren een groot probleem. Is het dan echt zo dat de kluis zorgt voor ontmoediging? In de eerste plaats is het dan belangrijk om te bepalen welke kenmerken belangrijk zijn. Waar moet een kluis allemaal aan voldoen om optimale beveiliging te bieden? Hoe kan je zorgen dat inbrekers ontmoedigd worden? Welke omvang moet het kistje hebben? Op al deze zaken moet je letten om de juiste keuze te maken.

Waarom een autokluis kopen?

Wanneer is een autokluis gebruiken nu eigenlijk een slim idee? Zonder dat je het je beseft neem je steeds meer waardevolle spullen mee de auto in. Vroeger had je hooguit een dure zonnebril in het handschoenenkastje. Tegenwoordig heb je echter ook allerlei technologische hulpmiddelen en entertainmentsets bij je. Een autokluis installeren doe je dus om juist die spullen veilig op te kunnen bergen. Het zijn immers allemaal gewilde producten. Inbrekers zullen dus maar al te graag hun slag willen slaan. Zeker ook omdat auto’s ondanks alles nog altijd zeer kwetsbaar kunnen zijn. Juist om die reden is een autokluis aanschaffen een slim idee. Hoe beter je jezelf hiertegen wapent, hoe lager de kans dat je gegrepen wordt. Er is een groot aanbod aan kluizen voor de auto. De juiste autokluis vinden kan daardoor soms wel iets lastiger blijken dan je vooraf misschien had gedacht. We laten je enkele handige richtlijnen zien om aan de hand daarvan de juiste kluis voor in de auto online te kopen.

Een goede keuze maken: klein of groot?

Ga je een autokluis kopen, dan is er om te beginnen een keuze tussen twee varianten. Het gaat dan om een klein model of een groter model. Uiteraard gaat het er dan in eerste instantie om wat je erin wilt stoppen. Wanneer er teveel producten in gestopt moeten worden, dan is een kleine autokluis met kabel natuurlijk niet direct het beste idee. Dat neemt niet weg dat er ook voldoende redenen zijn om juist wel voor dit model te kiezen. Dit hangt bijvoorbeeld ook af van de manier waarop je met de kluis zelf omgaat. Moet deze altijd in de auto blijven, of kan deze ook meegenomen worden? In zo’n geval is de keuze tussen klein en groot ook van belang. Wanneer je een autokluis gaat uitzoeken, dan kijk je dus eerst naar de spullen die je erin gaat stoppen en naar de plekken waar je vaak je auto parkeert.

Een kleine kluis

Welke specifieke kwaliteiten heeft een klein formaat kluis. Een kleine kluis is bijvoorbeeld gemakkelijk te hanteren. Dit betekent bijvoorbeeld dat hij veel gemakkelijker te verstoppen is dan zijn grote variant. Een kleine autokluis aanschaffen betekent bijvoorbeeld dat je een model in handen krijgt dat in het dashboardkastje past. Je kunt hier de meest essentiële spullen in stoppen. Denk dan dus aan je zonnebril en bijvoorbeeld kleine technologische producten zoals je smartphone. Ook kan je er bijvoorbeeld je autopapieren in kwijt wanneer je die hebt meegenomen. Alleen al om die reden is een kleine autokluis gebruiken een slim plan. Ook is het gemakkelijk om de kluis mee te nemen als je ergens komt waar je het parkeren niet helemaal vertrouwt. Je kunt dan een autokluis gebruiken om je spullen veilig mee te kunnen nemen.

Een autokluis: belangrijke kenmerken

De juiste autokluis kiezen hangt van meer af dan het formaat alleen. Wanneer je een goede kluis nodig hebt, dan kijk je bijvoorbeeld ook naar de kwaliteit van het product zelf. De inhoud is belangrijk, maar een autokluis kopen betekent bijvoorbeeld ook dat je kijkt naar de sluiting. Er zijn modellen met een slot met sleutels, maar ook modellen met een cijferslot. Wie niet goed is in het onthouden van codes, is vaak beter af met een slot met sleutels. Voor wie echter juist vaak spullen kwijtraakt, is het slimmer om te kiezen voor een cijferslot. Of het een goede autokluis is, is bovendien ook afhankelijk van het wel of niet kunnen vastzetten van het model. Dit betekent bijvoorbeeld vaak dat de grotere vormen hoger scoren op dit vlak. Laat dit dus altijd even meewegen in het bepalen welke autokluis de beste optie is in jouw specifieke situatie.

Een grote autokluis gebruiken

Wanneer er veel spullen opgeslagen moeten worden, dan is een grote autokluis vaak de beste oplossing. Het is echter ook zo dat een grote autokluis met kabel slim kan zijn als er specifieke spullen, ook al zijn het er niet veel, moeten worden opgeborgen. Een grote kluis is namelijk vaak beter vast te zetten. Dit kan bijvoorbeeld in een hoek van de achterbak worden gedaan. Daar kan deze dan worden verankerd. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van kleine kluizen. Ze beschermen niet alleen goed, ze zijn ook als geheel niet mee te nemen. Daardoor kunnen ook kleine spullen die heel belangrijk of kostbaar zijn, goed beschermd worden. Een grote autokluis gebruiken doe je dus bijvoorbeeld ook om de oplader van een telefoon te beschermen of om een usb-stick in op te slaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere spullen in te stoppen.

Slim handelen

Een autokluis installeren kan ook gezien worden als slim handelen. Het is namelijk ook zo dat de auto een stuk minder aantrekkelijk wordt gemaakt voor criminelen. Bedenk wel dat een autokluis installeren alleen niet voldoende is. Hij moet ook op een goede manier gebruikt worden. Stop er liever teveel spullen in dan te weinig bijvoorbeeld. Laat bovendien merken dat er gebruikgemaakt wordt van een kluis in de auto. Hier zijn bijvoorbeeld waarschuwingsstickers voor te krijgen. Dit geeft kwaadwillende mensen aan dat er niets te halen valt. Ook kan het slim zijn om bijvoorbeeld het dashboardkastje open te zetten. Zo kan getoond worden dat je een autokluis gebruikt en dat er geen waardevolle spullen te krijgen zijn. Je wilt immers je spullen natuurlijk zo goed als mogelijk beschermen. Laat dit helpen bij het maken van de voor jou juiste keuze.

Vragen en advies

Een autokluis bestellen via geldkistje.nl is makkelijk en eenvoudig. Je kunt online bestellen en direct afrekenen. Bestel je de kluis voor tien uur `s avonds, dan krijg je hem bovendien de volgende dag al thuis bezorgd. Heb je vragen over een autokluis, heb je vragen over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over beveiliging door middel van kluizen te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Snel en correct geleverd. Scherp geprijsd " 10
Zeer goed "Op donderdag een vals geld scanner om 20:00 besteld en de volgende dag al geleverd, nog net op tijd voor het drukke weekend. " 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links