Vals geld scanners

Een vals geld scanner is een onmisbaar gereedschap voor elke ondernemer. Vals geld betekent een aanslag op je omzet, je winst en je inkomen. Bovendien schaadt vals geld het vertrouwen van je klant in jouw betalingsverkeer. Daarom is het van groot belang dat we met zijn allen maatregelen nemen om vals geld op te sporen en te herkennen. Zelfs de beste vervalsingen zijn te herkennen. Met een goede vals geld scanner pik je het namaakgeld er eenvoudig uit. Een vals geld detector weet exact waar biljetten aan moeten voldoen en geeft je onmiddellijk een signaal als het geld niet pluis is. Dat geeft rust, zekerheid en straalt professionaliteit uit naar je afnemers.

Waarom een vals geld scanner aanschaffen?

De Nederlandse economie lijdt op jaarbasis tientallen miljoenen schade door vals geld. In de meeste gevallen gaat het om vervalste 20 euro- en 50 euro-biljetten. Consumenten kunnen door dit probleem huiverig worden om met bankbiljetten te betalen of ze te accepteren. Wie te goeder trouw is en met vals geld betaalt, moet de financiële gevolgen zelf dragen; je krijgt er geen vergoeding voor. Het is daarom van het grootste belang dat ondernemers zichtbare maatregelen nemen om vals geld te herkennen en uit de roulatie te nemen. Niet alleen is een vals geld scanner effectief, het wekt ook vertrouwen bij de klant dat jeals ondernemer weet wat je doet en zaken als betalingen correct en professioneel afhandelt. Tegenwoordig zijn er veel vals geld scanners in omloop. Bijna elke kassa in een supermarkt is wel een vals geld detector te vinden die op bijna miraculeuze wijze vals van echt weet te onderscheiden. Maar is een vals geld scanner wel zo’n bijzonder apparaat? Zou niet elke ondernemer gewoon een vals geld scanner kunnen gebruiken?

Hoe werkt een vals geld scanner?

Vervalsers van geld maken vaak gebruik van zeer geavanceerde methodes om ons geld zo goed mogelijk te imiteren. Maar de centrale banken die ervoor zorgen dat ons geld gedrukt wordt, hebben een aantal maatregelen getroffen die het uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk, maken om geld 100% exact na te maken. Die maatregelen vertalen zich in echtheidskenmerken die door een vals geld scanner worden gecheckt. Je kunt hierbij aan het volgende denken:

  • De samenstelling van het papier waarop geld gedrukt wordt;
  • Holografische kenmerken;
  • Kenmerken die alleen zichtbaar zijn of oplichten bij infrarood of ultraviolet licht;
  • Speciale afmetingen en de dikte van het briefgeld;
  • Complexiteit in kleurgebruik;
  • Magnetische elementen.Wat een vals geld scanner doet, is de aanwezigheid van een aantal of alle van de hierboven genoemde echtheidskenmerken controleren en een eindoordeel geven: vals of niet. Een aantal kenmerken zijn voor ons op het eerste gezicht voelbaar en zichtbaar, maar andere kenmerken kunnen alleen door een vals geld scanner goed worden opgespoord. De vals geld scanner die je als ondernemer kunt aanschaffen is zo geprogrammeerd dat hij alle relevante echtheidskenmerken per biljet herkent.

Een vals geld scanner - de werking in detail

Valuta worden gedrukt op speciaal papier dat een mengsel is van papier, katoen of linnen en polymeren. Die samenstelling zorgt voor de stevigheid, de veerkracht en het gewicht van elk biljet. Een goede vals geld scanner meet het gewicht en de dikte van een biljet zeer nauwkeurig. Dit heeft een reden. Vroeger was ‘paper bleaching’ een populaire vervalsingmethode. Een biljet met weinig waarde werd gebleekt en daarna bedrukt met het patroon van een biljet met hogere waarde. Dit is iets wat een vals geld detector onmiddellijk herkent. Officiële drukkers van geld gebruiken magnetische metaaldraadjes en ferromagnetische inkt om complexe magnetische patronen aan briefgeld toe te voegen. Deze patronen zijn niet zichtbaar, maar een vals geld detector kan ze wel goed meten. Onze ogen zijn gevoelig voor zichtbaar licht. Er zijn echter ook andere soorten van ‘licht’, bijvoorbeeld infrarood en ultraviolet licht. Wij kunnen het niet zien, maar een vals geld detector wel. Bij het drukken wordt een inktsoort gebruikt die fosfor bevat. Fosfor fluoresceert onder uv-licht. Wij zien het niet, maar met een vals geld detector uv lamp wordt het voor ons zichtbaar. Aan de inkt worden componenten toegevoegd die infrarood licht absorberen of juist reflecteren. Een vals geld scanner ziet meteen of dit op de juiste manier gebeurt.


Een vals geld scanner is ook zo ingesteld dat het de exacte maten van een biljet tot op de millimeter nauwkeurig herkent. Elk eurobiljet heeft vastgestelde maten en een voorgeschreven dikte, die per coupure verschilt. Een vals geld detector heeft al deze gegevens in zijn geheugen opgeslagen en kan met led-technologie en infraroodstraling de exacte maten meteen meten. Het kleurenpalet dat bij geld drukken wordt gebruikt, komt bijzonder nauw. Elke kleur heeft zijn unieke samenstelling en intensiteit en een vals geld scanner meet door spectrumanalyse de exacte kleuropbouw en kleurintensiteit. Al deze hierboven opgenoemde echtheidskenmerken tezamen zorgen ervoor dat een vals geld scanner in een modern bedrijf waar met geld wordt gewerkt, niet zou moeten ontbreken. Een vals geld detector heb je als ondernemer gewoon nodig en met het bovenstaande in je achterhoofd weet je dat je op een moderne vals geld scanner kunt vertrouwen. Echter, ook een consument heeft voordeel bij een kleine vast geld scanner. Tegenwoordig kun je gemakkelijk en goedkoop een vals geld detector op batterijen kopen die je eenvoudig meeneemt als je via Marktplaats iets verkoopt en er met cash geld wordt afgerekend.

Een vals geld detector kopen

Een vals geld scanner wordt steeds meer de norm en heb je geen vals geld scanner in je bedrijf, dan wek je de indruk het niet zo nauw te nemen met veiligheid en achter de ontwikkelingen aan te lopen. Natuurlijk zou die indruk een onterechte zijn. Ben je overtuigd dat een vals geld scanner kopen een slimme beslissing is? Een vals geld detector in je winkel geeft je een moderne, veilige en professionele uitstraling en voorkomt veel schade. Kies de vals geld scanner die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Snel en correct geleverd. Scherp geprijsd " 10
Zeer goed "Op donderdag een vals geld scanner om 20:00 besteld en de volgende dag al geleverd, nog net op tijd voor het drukke weekend. " 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links