Sleutelkluizen

Ben jij ook standaard je sleutels kwijt? Verspil dan niet langer je tijd met zoeken, maar koop een sleutelkluis. Een sleutelkluis is een ideale oplossing voor je rondslingerende sleutels en biedt duidelijkheid aan iedereen in huis. Sleutelkluizen kun je kopen in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een kleine, simpele en goedkope sleutelkluis die je gewoon met een simpel sleuteltje kunt afsluiten. Wil je meer veiligheid rond al je sleutels? Dan kun je ook kiezen voor een degelijke sleutelkluis voorzien van een cijferslot. Waar je ook naar op zoek bent, je vindt het bij geldkistje.nl. Bestel jouw nieuwe sleutelkluis voor tien uur `s avonds, dan wordt hij de volgende dag al bezorgd.

De sleutelkluis als anti-inbraak voorziening

Het is het type inbraak dat maar weinig mensen verwachten. Inbreken doe je tenslotte om waardevolle spullen mee te nemen uit huis. Maar stel je voor dat de inbreker het nou eens niet heeft gezien op je nieuwe laptop of televisie, maar simpelweg op het sleuteltje van je auto. Als die de volgende ochtend ineens weg is sta je toch heel raar te kijken. Bovendien is de schade dan ook nog eens veel groter, dan wanneer de inbreker enkel je televisie had meegenomen. Tot overmaat van ramp keren veel verzekeraars niet uit als ze er achter komen dat je jouw autosleutel gewoon op de keukentafel hebt laten rondslingeren. Je hebt het de inbrekers dan wel heel makkelijk gemaakt. Een stomme smoes natuurlijk, maar inderdaad makkelijk te voorkomen. Hoe? Met een sleutelkluis kun je dit soort vervelende situaties voorkomen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sleutelkluis?

Ga je een sleutelkluis kopen, dan kun je op een aantal punten letten. Het belangrijkste voor normaal gebruik is hoeveel sleutels je op wilt bergen. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon en van situatie tot situatie. De meeste sleutelkluizen bieden ruimte aan 20 tot 40 sleutels, maar er zijn ook modellen waar er veel meer in kunnen, tot wel honderd of meer. Natuurlijk zie je dit wel terug in de prijs en daarom is het goed hier van tevoren over na te denken. Een tweede, al eerder genoemde, punt is of je een sleutelkluis wilt voor binnen of voor buiten en met of zonder sleutel. Qua prijs liggen de meeste sleutelkluizen vrij dicht bij elkaar.

Soorten sleutelkluizen

Sleutelkluizen heb je in alle soorten en maten. Toegegeven, niet iedere sleutelkluis is van het kaliber dat een inbreker direct zal afschrikken. Veel mensen gebruiken ze namelijk niet om koevoeten tegen te houden, maar simpelweg omdat ze van zichzelf wat chaotisch zijn en ze een plek willen hebben waar ze alle sleutels bij elkaar kunnen houden. Een goede sleutelkluis doet echter beide. Het zorgt dat jouw sleutels standaard op de goede plek hangen, maar ook dat ze goed beveiligd zijn. Natuurlijk kun je dat doen door middel van een sleuteltje, maar ja … waar laat je dan dat sleuteltje? Zal je net zien dat je die ook weer kwijt raakt en dan kun je ineens helemaal niet meer bij je sleutels. Een goed alternatief is een sleutelkluis met een cijferslot. Die kun je makkelijk onthouden, waardoor je altijd bij je sleutels kunt.

Kluisjes voor binnen en voor buiten

De meeste mensen hangen hun sleutelkluis binnen op. Logisch natuurlijk, want dat is voor je gevoel ook de veiligste plek om je sleutels te bewaren. Toch zijn er ook kluizen die juist bedoeld zijn om buiten op te hangen. Dat kan handig zijn als je maar een beperkt aantal sleutels hebt van je voordeur of van de garage. Je hangt dan één sleutel op in de sleutelkluis. Heb je een sleutelkluis met code of met een cijferslot, dan kan iedereen die de code weet de sleutel uit de kluis halen en de voordeur openen. Op die manier hoef je niet aan ieder kind een huissleutel te geven, die ze vervolgens weer kwijt kunnen raken. Een sleutelkluis voor buiten is verder ook handig als je een garage hebt of een schuur waar je standaard de sleutels van kwijt raakt. Een situatie die vaker voorkomt dan menigeen denkt en dat geldt niet alleen voor de garage.

Sleutelkluis voor commercieel gebruik

Behalve voor privégebruik is een sleutelkluis soms ook nodig voor commercieel gebruik. Denk bijvoorbeeld aan hotels, maar ook veel grotere bedrijven beschikken vaak over heel veel sleutels en sloten. Het is meestal de taak van de office manager om die allemaal netjes te beheren en uit te geven als dat nodig is. Bij de meeste kantoren is dit geen hooggevoelige taak. Er zijn natuurlijk ook genoeg bedrijven waar wel gevoelige informatie wordt bewaard of waar dure apparatuur staat. In zo`n geval ligt inbraak op de loer en is het verstandig om de sleutels van deze ruimte niet zomaar voor iedereen toegankelijk te maken. Speciaal hiervoor zijn er ook commerciële sleutelkluizen beschikbaar, die net wat moeilijker te kraken zijn dan een standaard exemplaar. Het verschil zit hem vooral in het mechanisme van de kluis. Bij de goedkope modellen zit de voorkant over de achterkant heen geschoven. Dit is een makkelijk en goedkoop model. Er zit echter wel een risico aan zo`n uitvoering. Omdat er een rand is, kun je daar een breekijzer insteken en de kluis vrij makkelijk openbreken. Bij een commercieel model is dit niet het geval. Daar zit de deur aan de binnenkant en is er geen overstaande rand.

Vragen en advies

Een sleutelkluis bestellen via geldkistje.nl is makkelijk en eenvoudig. Je kunt online bestellen en direct afrekenen. Bestel je de kluis voor tien uur `s avonds, dan krijg je hem bovendien de volgende dag al thuis bezorgd. Veel sleutelkluizen kosten rond de vijftig euro. Het is dan ook handig om te weten dat als je bestelling vijftig euro of meer kost, je geen verzendkosten hoeft te betalen. Heb je vragen over een sleutelkluis, heb je vragen over welke van onze uitvoeringen te kiezen of wens je een meer technische vraag over beveiliging te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Snel en correct geleverd. Scherp geprijsd " 10
Zeer goed "Op donderdag een vals geld scanner om 20:00 besteld en de volgende dag al geleverd, nog net op tijd voor het drukke weekend. " 9,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links